Skriv ut

6. Skålvassfjellet

176
besøk

Turmål i området

Turen er 11 km tur/retur og kan fort kreve ca 5 timer å gå.

Utgangspunkt og parkering er den samme som ved turen til Nordfjellet i 2021. Kjør 10,4 km fra Svanemskrysset mot Aure. Ta til høyre og kjør fjellveien 1 km til oppkjøring til boligfelt. Kjør opp til boligfeltet og parker på lunningsplass uten å stenge for vedarbeid eller passasje.

Turbeskrivelse:
Parker på lunningsplass og gå oppover traktorvei opp mot Fevelsetra. Følg merket sti der traktorveien slutter og følg den stien som går nedenfor og utenom Fevelsetra.
Fortsett stien opp mot skaret, men før skaret vil merkene gå til venstre for stien som går opp til Nordfjellet. Mot toppen av skaret skal du følge en naturlig hylle i fjellet mot venstre, så til høyre til du er opp på kanten.
Oppe på kanten bærer det noe nedover og bortover myrene før du passerer mellom vanna og det bærer opp mot Skålvassfjellet.
Turen bortover myrene er noe sparsomt merka på grunn av få pinner og lite spray, men med kartet på "Ti på topp-appen" trenger ingen å være redde for å gå seg vill. Det kan nok være noe bløtt og for noen litt langt, men det er god trening. Utsikten fra grensetoppen mellom Aure og Heim er en belønning som ikke mange har sett før. God tur!

Bli med!