Om konkurransen

Velkommen som deltager i Ti på Topp Hellandsjøen

CORONAINFORMASJON: På grunn av situasjonen med Corona i år vil vi i ikke ha kort, kart og klippetenger på postene som i tidligere år. Vi oppfordrer til å gå spredt, men at familiemedlemmer kan gå sammen. Bruk sunn fornuft og følg myndighetenes råd til enhver tid. Ellers går konkurransen som normalt.

 

VELKOMMEN TIL TI PÅ TOPP HELLANDSJØEN
Ti på topp Hellansjøen er et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre som arrangeres av Svana IL og Stamnesdalen Grendalag. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du kommer i god fysisk form. Aktivitetsperioden varer fra 1.mai-31.august 2020. Det koster 150kr og være med for voksen og 100kr for barn født 2004 eller senere.

Påmelding og klasser
Påmelding kan gjøres via nettsiden hellandsjoen.tipåtopp.no eller via appen. Appen kan lastes ned på App Store (Iphone) eller Play Store (android telefoner), følg så instruksene videre. Under påmeldingen kan man velge mellom fire ulike klasser. Vi tar i år sikte på å kun benytte individuell klasse og familielag. Alle deltar automatisk i individuell klasse, også de som har meldt seg på i famililaget. Om du har et barn som ikke har mobil så kan du legge barnet innunder din profil på familielaget. Det er bare den av foreldrene som har barnet registert under seg som får til å sjekke inn barnet på toppen av fjellet. Men registgering kan gjøres på nettsiden i etterkant om barnet har gått sammen med et annet familiemedlem.

For dere som ikke har mulighet til å benytte app løsningen eller nettsiden for registering av turene, kan kort kjøpes ved henvendelse til Jens Espeland, tlf.: 48364455. 

HVORDAN REGISTRERE DINE TURER 
Den aller enkleste og beste er å laste ned appen Ti på Topp på din mobil. Da får du veibeskrivelse, turbeskrivelse, kart hvor du kan se hvor du er til enhver tid. Når du er på toppunktet trykker du ¨sjekk inn¨, og da er turen registrert. 
Har du ikke mobil kan du logge deg inn på www.tipåtopp.no/hellandsjoen og registrere dine turer på ¨min side¨. Det å bruke appen er det letteste alternativet.  

DE TI TOPPENE 
Turene følger i hovedsak godt synlige stier. Vår målsetning er at minst fem av toppene skal overkommelige for alle, mens de resterende fem gjerne er litt lengre og tyngre. På startpunktet finner du et TI på Topp-skilt som viser hvor turen starter. Siden deltakerne har kart i appen som viser hvor de er til envher tid er ikke trasene opp til toppene merket. All ferdsel skjer på eget ansvar! 

Premiering 
- Alle nye deltakere som fullfører minimum 5 topper mottar en "treplankett" med en "skinnsko".
- Alle som fullfører minimum 5 av toppene får en «skinnsko» for å henge på sin «treplakett».
- Blant alle som fullfører 5 topper trekkes det ut ett gavekort på kr. 2000, 5 gavekort på kr. 100. Blant barna trekkes det i tillegg ett gavekort på kr. 300.
- Blant de som fullfører alle 10 toppene trekkes det totalt 5 gavekort, ett på kr. 500, fire på kr. 300, i tillegg trekkes det ekstra premie.
- Nytt av året er familieklassen. Blant familiene hvor alle medlemmer har fullført minimum 5 topper trekkes ett gavekort på kr. 500.  

VIS HENSYN OG TA VARE PÅ NATUREN 
- Bruk anviste P-plasser 
- La dyr på beite få beite i fred og vis respekt for dyr og natur
- Husk å lukke grinder og lignende etter deg 
- Ta med deg søppelet hjem 
- Fra 1. april tom 20. august er det båndtvang, men vi oppfordrer til båndtvang hele aktivitetsperioden.  
- Husk at bæsjeposer skal tas med hjem 
- Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september.
- Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar   

FOTOKONKURRANSE  
Årets Ti på Topp-bilde og årets turbilde kåres av bidrag innsendt via vår app. Flotte premier vanker vinnerne. Vi ønsker bilder i høy oppløsning og både i stående og liggende format.  

FELLESTURER 
Det blir ingen fellesturer i år på grunn av coronaen. 

HOLD DEG OPPDATERT OG FØLG OSS PÅ
Hjemmeside: www.tipåtopp.no/hellandsjoen
Facebook: Ti på topp Hellandsjøen

 

Pakk tursekken med litt godt og få mange flotte turer i skog og fjell:)

Svana Il og Stamnesdalen Grendalag

Tilbake til hovedside