Om Ti på Topp

Våres vakreste eventyr

VELKOMMEN TIL TI PÅ TOPP HELLANDSJØEN
Ti på Topp Hellansjøen er et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre som arrangeres av Svana IL og Stamnesdalen Grendalag. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du får både trimma og får frisk luft. Aktivitetsperioden varer fra 30.april-31.august 2022. Det koster 150kr og være med for voksen og 100kr for barn født 2005 eller senere.

PÅMELDING OG KLASSER
Påmelding kan gjøres via nettsiden hellandsjoen.tipåtopp.no eller via appen. Appen kan lastes ned på App Store (Iphone) eller Play Store (android telefoner), følg så instruksene videre. Under påmeldingen kan man velge mellom fire ulike klasser. Vi tar i år som i fjor sikte på å kun benytte individuell klasse og familielag. Alle deltar automatisk i individuell klasse, også de som har meldt seg på i familielaget. Om du har et barn som ikke har mobil så kan du legge barnet innunder din profil på familielaget. Det er bare den av foreldrene som har barnet registret under seg som får til å sjekke inn barnet på toppen av fjellet. Men registrering kan gjøres på nettsiden i etterkant om barnet har gått sammen med et annet familiemedlem.

HVORDAN REGISTRERE DINE TURER 
Den aller enkleste og beste er å laste ned appen Ti på Topp på din mobil. Da får du veibeskrivelse, turbeskrivelse og kart hvor du kan se hvor du er til enhver tid. Når du er på toppunktet trykker du ¨sjekk inn¨, og da er turen registrert.  Har du ikke mobil kan du logge deg inn på www.tipåtopp.no/hellandsjoen og registrere dine turer på ¨min side¨. Det å bruke appen er det letteste alternativet.  

TOPPENE 
Vår målsetning er at minst fem av toppene skal overkommelige for alle, mens at det også skal være topper for de som ønsker litt lengre turer. På startpunktet finner du et Ti på Topp-skilt som viser hvor turen starter. Siden deltakerne har kart i appen som viser hvor de er, vil det kun unntaksvis være merking av trasene opp til toppene. All ferdsel skjer på eget ansvar! 

CORONAINFORMASJON
Vi oppfordrer til å gå spredt, men at familiemedlemmer kan gå sammen. Bruk sunn fornuft og følg kommunenes/myndighetenes til enhver tids gjeldende retningslinjer. Ellers går konkurransen som normalt.
 
PREMIERING
Av flere årsaker ser vi oss nødt til å endre litt på selve premieringen og den største endringen vil være at de etter hvert så kjente plakettene og skinnskoene ikke blir videreført.
Premieringen være som følger:
-     Alle deltakere som fullfører minimum 5 ulike topper mottar en button med årstall og vinneren av årets bilde som bakgrunns motiv.
-     Blant alle som fullfører 5 ulike topper trekkes det ut totalt 3 gavekort, ett gavekort på kr. 2000, ett gavekort på kr. 1000 og ett gavekort på kr. 500.
-     Blant barna som fullfører 5 ulike topper trekkes det i tillegg ett gavekort på kr. 500.
-     Blant de som fullfører 10 topper trekkes det totalt 3 gavekort, ett på kr. 1000, ett gavekort på kr. 500 og ett gavekort på kr. 250.
-     Blant lagene i familieklassen hvor alle deltakeren her fullført 5 ulike topper trekkes det ett gavekort på kr. 1000.

VIS HENSYN OG TA VARE PÅ NATUREN 
- Bruk anviste P-plasser 
- La dyr på beite få beite i fred og vis respekt for dyr og natur
- Husk å lukke grinder og lignende etter deg 
- Ta med deg søppelet hjem 
- Fra 1. april tom 20. august er det båndtvang, men vi oppfordrer til båndtvang hele aktivitetsperioden.  
- Husk at bæsjeposer skal tas med hjem 
- Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september.
- Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar   

FOTOKONKURRANSE  
Årets Ti på Topp-bilde kåres blant bildene innsendt via vår app. Vinneren tildeles ett gavekort på kr. 1000 og for motivet sitt som bakgrunn på årets button. Vi ønsker bilder i høy oppløsning og både i stående og liggende format.  

HOLD DEG OPPDATERT OG FØLG OSS PÅ
Hjemmeside: www.tipåtopp.no/hellandsjoen
Facebook: Ti på topp Hellandsjøen
 
Pakk tursekken med litt godt og få mange flotte turer i skog og fjell:)
Svana IL og Stamnesdalen Grendalag

Tilbake til hovedside